606 571 362
online
facebook

1

Aktuálně

Očekáváme vzácnou návštěvu - Romana Vaňka

Roman Vaněk

Na přelomu měsíců květen a červen nás na naše pozvání potěší svou přítomností zakladatel PRAŽSKÉHO KULINÁŘSKÉHO INSTITUTU, Roman Vaněk.

Roman Vaněk a šéfkuchař PRAŽSKÉHO KULINÁŘSKÉHO INSTITUTU, Zdeněk Marcín, budou učit kuchařský tým Restaurace U Tlustých metodu vaření SOUS-VIDE. Jedná se o kuchařskou metodu, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Cílem takového vaření, které spadá do tzv. molekulární kuchyně, je zachování přirozené chuti a šťávy potraviny při stejnoměrném ohřívání, které zajišťuje právě teplotně kontrolovaná vodní lázeň.

Pánům předem děkujeme a velice si vážíme jejich návštěvy.

Pokud chcete ochutnat umění těchto mistrů nebo třeba chcete podepsat kuchařku, rádi Vás v pondělí 1. 6. v Restauraci U Tlustých uvidíme.

Král slováckej klobásky - Velká nad Veličkou

Král Slováckej klobásky

V sobotu 2. května proběhl ve Velké nad Veličkou 12. ročník koštu O krála slováckej klobásky. Soutěžilo 99 vzorků, které byly zastoupeny ze tří krajin: Česko, Slovensko a dokonce jeden zástupce byl z, pro klobásky prestižní země, Maďarska.

Uzeniny Andrej Tlustý si na koštu odbyly svoji premiéru a hned si odnesly vynikající umístění. Velkou radostí nám bylo, když hodnotící porota naši „Loveckou klobásu“ umístila v pořadí na 4. místo, „Staročeskou klobásu“ na 10. místo a námi oblíbenou „Plesňovou klobásu“ ohodnotila 7. místem.

Ocenění nás velmi potěšila a to velké „díky“ patří našemu technologovi, Honzovi Osičkovi, který dbá ne celý výrobní proces. Vyrábíme vše podle starých poctivých receptur bez přidávání vody, chemických a umělých náhražek, a to vše při dodržení přísných hygienických podmínek. Pracujeme s láskou ve 100% kvalitě a dbáme na spokojenost našich zákazníků.

Na koštu bylo celkem nabídnuto 300 kg klobásek, které organizátoři krájeli tři hodiny, aby následně 30.000 koleček klobásek označili přislušnými párátky s čísly vzorků. Výrobci si pochvalovali celkovou kvalitu produktů, která má vzrůstající tendenci při pokračujícím trendu návratu k tradičním českým výrobkům.

Úspěch je pro nás motivací, proto budeme i nadále získávat cenné zkušenosti a rozšiřovat náš sortiment.

Za Vaši podporu a uznání za celý tým děkuje Andrej Tlustý z Lednice.

Proměny Restaurace U Tlustých na jaro a léto 2015

Prodejna delikates Restaurace U Tlustých

I na letošní sezónu jsme pro Vás realizovali další úpravy restaurace zajišťující ještě vyšší komfort při Vaší návštěvě. Po interiérových úpravách restaurace, které proběhly v nedávné době, jsme se tentokrát zaměřili na vnější prostředí.

Kompletně byla změněna tvář vstupu do restaurace, kde došlo ke stavebním úpravám prodejny delikates, která je nyní otevřena jak z ulice, tak z prostor přední zahrádky. Dominantou je zaoblená prosklená výloha, ve které můžete 24 hodin sledovat proces uzení a zrání. Interiér prodejny delikates byl také renovován, což můžete vidět ve fotogalerii níže.

Venkovní nezastřešená část přední zahrádky byla upravena do roviny za pomoci železné konstrukce, zastřešená část byla potom doplněna o galerií vín, která je zasazena přímo do zdiva.

U zadní zahrádky bylo renovováno zastřešení, nyní je použita skleněná střecha, a současně byla instalována stínící technika. V tomto prostoru je tedy možné bez ohledu na počasí nejen pohodlně poobědvat či povečeřet, ale i pohybovat se na většině venkovní plochy "suchou nohou".

Mohlo by Vás zajímat