606 571 362
online
facebook

1

Aktuálně

Máme nového šéfkuchaře! Český legionář, který vařil i v Londýně

Adnrej Tlustý a Michal Malarik

Srdce naší restaurace, pozici šéfkuchaře, zastává od nynějška nová posila. Jmenuje se Michal Malarik.

Je mosteckým rodákem, který za svou čtrnáctiletou praxi prošel špičkovými pražskými restauracemi a hotely, jež jsou zařazeny v michelinském průvodci. Vařil také na slunné Ibize, v Německu či Británii. V gastronomické Mekce, Londýně, působil v několika michelinských restauracích, ale jak sám říká, své největší zkušenosti získal v japonské restauraci Nobu, pod vedením precizního michelinského šéfkuchaře Philipa Leonga.

Své zkušenosti a znalosti uplatňoval v restauraci U Tlustých již posledního půl roku. Svým uměním a přístupem k práci získal respekt pracovního kolektivu, ale hlavně Vám pod jeho vedením velmi chutnalo, což rozhodlo o jeho jmenování na pozici šéfkuchaře restaurace.

Rád vaří nejen regionální kuchyň z čerstvých a pro danou oblast typických surovin, ale také se nebojí experimentovat s netradičními chutěmi.

Chcete-li okusit na vlastní "jazýček", jak ovládá své řemeslo, přijeďte za námi do Lednice…

Těšíme se na Vás,

Tým restaurace U Tlustých

U Sapíků i v Café Imperial nám chutnalo

Šéfkuchař Café Imperial

Opět náš kuchařský tým společně s Andrejem Tlustým podnikl cestu za poznáním a tentokrát zavítal do restaurace U Sapíků a také do Café Imperial.

Na pokrmech jsme si pochutnali a současně jsme se mohli podělit o zkušenosti s mistry svého řemesla, s panem Sapíkem a s šéfkuchařem Café Imperial.

V galerii níže se můžete podívat na momentky z našeho výletu, omluvte prosím jejich zhoršenou kvalitu.

Roman Vaněk navštívil Lednici

Roman Vaněk

Na přelomu měsíců květen a červen nás na naše pozvání navštívil zakladatel PRAŽSKÉHO KULINÁŘSKÉHO INSTITUTU, Roman Vaněk.

Roman Vaněk a šéfkuchař PRAŽSKÉHO KULINÁŘSKÉHO INSTITUTU, Zdeněk Marcín, učili kuchařský tým Restaurace U Tlustých metodu vaření SOUS-VIDE. Jedná se o kuchařskou metodu, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Cílem takového vaření, které spadá do tzv. molekulární kuchyně, je zachování přirozené chuti a šťávy potraviny při stejnoměrném ohřívání, které zajišťuje právě teplotně kontrolovaná vodní lázeň.

Při příležitosti příjezdu Romana Vaňka a Zdeňka Marcína vzniklo toto spontánní pohodové video, které Roman Vaněk vysílal on-line přímo do světa. Pro ty, kteří ho nestihli nebo neměli možnost sledovat, ho přinášíme níže.

Pánům za jejich čas, předané znalosti a celkově perfektní setkání děkujeme a velice si vážíme jejich návštěvy.

Tým Restaurace U Tlustých

Mohlo by Vás zajímat