606 571 362
online
facebook

1

Aktuálně

U Sapíků i v Café Imperial nám chutnalo

Šéfkuchař Café Imperial

Opět náš kuchařský tým společně s Andrejem Tlustým podnikl cestu za poznáním a tentokrát zavítal do restaurace U Sapíků a také do Café Imperial.

Na pokrmech jsme si pochutnali a současně jsme se mohli podělit o zkušenosti s mistry svého řemesla, s panem Sapíkem a s šéfkuchařem Café Imperial.

V galerii níže se můžete podívat na momentky z našeho výletu, omluvte prosím jejich zhoršenou kvalitu.

Roman Vaněk navštívil Lednici

Roman Vaněk

Na přelomu měsíců květen a červen nás na naše pozvání navštívil zakladatel PRAŽSKÉHO KULINÁŘSKÉHO INSTITUTU, Roman Vaněk.

Roman Vaněk a šéfkuchař PRAŽSKÉHO KULINÁŘSKÉHO INSTITUTU, Zdeněk Marcín, učili kuchařský tým Restaurace U Tlustých metodu vaření SOUS-VIDE. Jedná se o kuchařskou metodu, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Cílem takového vaření, které spadá do tzv. molekulární kuchyně, je zachování přirozené chuti a šťávy potraviny při stejnoměrném ohřívání, které zajišťuje právě teplotně kontrolovaná vodní lázeň.

Při příležitosti příjezdu Romana Vaňka a Zdeňka Marcína vzniklo toto spontánní pohodové video, které Roman Vaněk vysílal on-line přímo do světa. Pro ty, kteří ho nestihli nebo neměli možnost sledovat, ho přinášíme níže.

Pánům za jejich čas, předané znalosti a celkově perfektní setkání děkujeme a velice si vážíme jejich návštěvy.

Tým Restaurace U Tlustých

Král slováckej klobásky - Velká nad Veličkou

Král Slováckej klobásky

V sobotu 2. května proběhl ve Velké nad Veličkou 12. ročník koštu O krála slováckej klobásky. Soutěžilo 99 vzorků, které byly zastoupeny ze tří krajin: Česko, Slovensko a dokonce jeden zástupce byl z, pro klobásky prestižní země, Maďarska.

Uzeniny Andrej Tlustý si na koštu odbyly svoji premiéru a hned si odnesly vynikající umístění. Velkou radostí nám bylo, když hodnotící porota naši „Loveckou klobásu“ umístila v pořadí na 4. místo, „Staročeskou klobásu“ na 10. místo a námi oblíbenou „Plesňovou klobásu“ ohodnotila 7. místem.

Ocenění nás velmi potěšila a to velké „díky“ patří našemu technologovi, Honzovi Osičkovi, který dbá ne celý výrobní proces. Vyrábíme vše podle starých poctivých receptur bez přidávání vody, chemických a umělých náhražek, a to vše při dodržení přísných hygienických podmínek. Pracujeme s láskou ve 100% kvalitě a dbáme na spokojenost našich zákazníků.

Na koštu bylo celkem nabídnuto 300 kg klobásek, které organizátoři krájeli tři hodiny, aby následně 30.000 koleček klobásek označili přislušnými párátky s čísly vzorků. Výrobci si pochvalovali celkovou kvalitu produktů, která má vzrůstající tendenci při pokračujícím trendu návratu k tradičním českým výrobkům.

Úspěch je pro nás motivací, proto budeme i nadále získávat cenné zkušenosti a rozšiřovat náš sortiment.

Za Vaši podporu a uznání za celý tým děkuje Andrej Tlustý z Lednice.

Mohlo by Vás zajímat